…

Arbejder hjemme

Sådan undgår du unødvendige smerter i nakke, skulder og arm.

Fight the Pain


I løbet af det sidste år har mange været nødt til at tilpasse sig og arbejde hjemmefra.Vores seneste SIFO-undersøgelse viser, at omkring 46% af den erhvervsaktive arbejder hjemmefra – og på samme tid ser vi, at monitorrelaterede smerter i nakke, skulder og arm er steget i luften kun det sidste år.

Her finder du tip til, hvordan du undgår unødvendig smerte, øvelser, der hjælper og produkter, der hjælper dig med at arbejde i den rigtige position – det vi kalder centreret.


En god grundposition

Din arbejdsstilling ved computeren øger risikoen for at udvikle smerter i nakke, skuldre eller arme. Korrekt kropsholdning øger chancerne for at undgå eller lindre gentagne belastningsskader – såkaldt musearm (RSI *). Her er tre ting, du skal huske på:

1. Placere dine fødder solidt på gulvet

Juster stolen, så fødderne hviler fast på gulvet, fødderne er placeret lidt foran knæene. Brug om nødvendigt en fodstøtte. Du er velkommen til at prøve et højdejusterbart skrivebord – du kan bemærke mærkbare forbedringer ved at arbejde stående store dele af dagen.

2. Hold dine arme på linje med gulvet.

Lad skuldrene slappe af og hold albuerne i en vinkel på omkring 90 °. Hvis du skifter position, skal du prøve at holde dig inden for et interval mellem 70 ° og 135 ° – og du er velkommen til at skifte til arbejdende stående.

3. Hold dine hænder indenfor skuldrene

For at forhindre slitage er det vigtigt at holde hænderne centreret inde i skuldrene. En almindelig fælde er at udvide armen for at nå musen, men ved at bruge en ergonomisk mus fra Mousetrapper får du en korrekt position, der holder arme og hænder afslappede. En centreret mus giver, ofte efter blot et par uger, en mærkbar forbedring.

…

Standfriend


Sid-stå. Stå-sid. Få det godt med Standfriend.
Elegant og ergonomisk. Standfriend fra Mousetrapper er den seneste tilføjelse til vores sortiment af løsninger, der hjælper dig med at undgå unødvendige smerter, når du arbejder ved computeren. Ved at skifte mellem at stå og sidde får du det bedre og styrker din udholdenhed. Komplet med en centreret pegeenhed i en elegant, ergonomisk løsning – derhjemme eller på kontoret.

Læs mere

Ergonomiske produkter til hjemmekontoret


Med enkle hjælpemidler undgås unødig smerte. Mousetrapper har siden starten dedikeret til at udvikle den bedste ergonomiske museløsning. Alle vores museløsninger er baseret på, at du arbejder centralt – eller som vi siger i zonen – for at holde dine arme og hænder inde i dine skuldre. Dette undgår spændinger, der kan føre til livslange smerteproblemer, såkaldt RSI, gentagne belastningsskader. Her finder du et udvalg af vores centrerede museløsninger samt nogle produkter, der giver dig en bedre arbejdsstilling hjemme.

Det smarte Alpha-tastatur

Mousetrapper Alpha er et fuldt tastatur med integreret centreret museløsning, vores kontrolpude. 19 programmerbare knapper giver dig et effektivt arbejdsredskab. Selvfølgelig er det trådløst via Bluetooth, og du kan oprette forbindelse til op til 5 enheder. Praktisk, hvis du vil bruge det til tv, mobil eller tablet efter arbejde. En rigtig favorit!

Læs mere om Alpha

Bærbar / Tablet Stand beskytter nakken

Hvis du arbejder på en bærbar computer eller tablet, skal du overveje et stativ, der giver den rigtige højde til skærmen. På denne måde undgås spændinger i nakken, hvilket i det lange løb kan give problemer. Dine øjne ser helst ned. Anbring den øverste del af skærmen i øjenhøjde eller lidt lavere med en synsvinkel på mellem 0 ° og 35 °. Anbring skærmen mindst 50 cm fra øjnene.

Læs mere om Laptop / Tablet Stand

Støt dine fødder med Active måtten

Her kan du skifte position fra siddende til stående. Ved at arbejde stående brænder vi næsten dobbelt så meget energi som når vi sætter os ned, og det er godt for både ryg og nakke, skulder og arme. Du kan mærke mærkbare forbedringer ved at arbejde stående. Vores dejlige bløde måtte Active betyder, at dine fødder ikke bliver trætte, hvilket betyder, at du kan stå i længere tid.

Læs mere om Active

5 øvelser, der modvirker smerter i nakke, skulder, arm og håndled


Her er tip til nogle øvelser, du nemt kan lave derhjemme. Det vigtigste er ikke, hvad du gør, men aktiver kroppen og de største muskelgrupper for at øge blodcirkulationen.

Squats | Stå op og hold armene lige foran dig. Læn dig let fremad og lav 5-10 squats, så dybt som muligt uden at miste balance. Hvis du finder det svært, kan du forsigtigt holde skrivebordet.

Let push-ups | Læg dine hænder mod kanten af ​​bordet og udfør 5-15 push-ups.

Vadlyft | Stå med fødderne skulderbredde fra hinanden. Stå på tæerne, helst så højt som muligt. Prøv at lave 5-10 kalvelifte.

Nakkeøvelse | En øvelse du kan lave når du sidder ned. Klem dine hænder bag nakken, skub forsigtigt hovedet tilbage og stræk brystet fremad, bøj ​​ryggen og stræk. Rund derefter ryggen og tryk din hage mod brystet. Hold dine hænder bag din nakke, og vend dine skuldre sidelæns og stræk dig godt ud. Gentag begge øvelser et par gange.

Skuldre og arme | Sid ned og stræk armene lige op. Flyt langsomt dine hænder tilbage. Gentag et par gange. Sænk dine arme sidelæns, stadig strakt, så albuerne er på linje med dine ører. Skub dine arme tilbage, når du finder positionen, bøjer du også dine hænder bagud. Se hvor længe du kan holde stillingen.