Fremstillet i Sverige – for mennesker og planet

Læs mere

Da vi lancerede vores første Mousetrapper i 1994, var det fordi, vi forstod, at den traditionelle computermus ikke er optimal for at få en god ergonomisk arbejdsstilling. Vi ville gøre arbejdsmiljøet bedre, så flere kan undgå det, der kan blive livslange smerter i nakke, arm og håndled.

AArbejdsmiljø er i centrum for alt, hvad vi gør – som vi siger i vores motto: Fight the Pain. Derfor er det også en selvfølge for os at gøre alt, hvad vi kan, for at forbedre arbejdsmiljøet for vores medarbejdere.

Et produktionsmiljø har mange momenter, som kan være både tunge og repetitive. Med ny teknologi, automatisering og de nyeste værktøjer gør vi, hvad vi kan, for at ingen behøver at blive ramt af arbejdsskader. Fight the Pain er en tanke, der også styrer os, når vi udformer vores eget produktionsmiljø.

156 ton

Skåner rygge

Vores nye paletbane er designet til på en smidig måde at føre vores Mousetrappers gennem produktionsmiljøet. Samtidig kiggede vi på, hvordan vi kan mindske belastningen af vores medarbejderes rygge. Det viser sig, at vi med den nye paletbane undgår at løfte 75 kg hver time eller 600 kg om dagen – hvilket bliver til 156 ton hvert år. Bedre ergonomi og gladere rygge, når vi lever, som vi lærer. Som vi plejer at sige: Fight the Pain.

700 000 skruer

2 700 skruer om dagen

For at montere alle dele i en Mousetrapper kræves der et antal skruer. Faktisk hele 700 000 skruer for at skrue hele vores årsproduktion sammen. Hvis man omregner det til årsarbejdstid, indebærer det 2 700 skruer om dagen – eller ca. 6 skruer i minuttet.

Det er et højt tempo, og for at klare det, både ud fra et produktionsbehov og for at undgå unødige belastningsskader, har vi investeret i flere hel- og halvautomatiske løsninger, som sørger for, at skruerne kommer på plads, hurtigt og effektivt.

400 km

Reducerer bæreafstanden

En anden konsekvens af vores nye produktionsmiljø er, at vi har reduceret behovet for at bære Mousetrappers mellem stationerne. Faktum er, at vi har afkortet den vej, vi bærer rundt på Mousetrappers med 400 km om året. Det betyder, at vi slipper for at traske ca. 200 meter med en Mousetrapper hver time. Ikke dårligt.

…

Fuld kontrol over kvaliteten

Vores Mousetrappers har ry for at holde længe. Nogle synes, at de holder for længe – det er vi ikke enige i, for vi er stolte af vores kvalitet. Kvalitet er et nøgleord for os, og med produktionen i egne lokaler har vi rigtig god kontrol over kvaliteten. Og fordi vi har investeret i automatisering af mange tunge eller repetitive opgaver, så får vi også en positiv bivirkning. Mennesket er fantastisk, men en automatiseret station laver endnu færre fejl. Egentlig aldrig, hvis alt fungerer, som det skal. Det betyder, at vi nu kan producere i en endnu højere kvalitet, og at vores Mousetrappers vil holde endnu længere. En vigtig måde at reducere vores klimapåvirkning på er at forlænge levetiden på alt, hvad vi bruger, så hvis din Mousetrapper lever yderligere nogle år længere, er der ingen, der er gladere end os.

Hvis du vil forlænge levetiden endnu mere, kan vi også tilbyde opfriskning af din Mousetrapper.

Læs mere

Med egen produktion kappes mange lange transporter

Når vi nu producerer mere og mere – ja, faktisk det meste – i vores egne lokaler, så får vi bedre kontrol over f.eks. produktionstider og kvalitet. Et andet vigtigt aspekt er, at vi også slipper for en masse transport. Transport er en af de største miljøsyndere, og i tråd med vores bæredygtighedsstrategi arbejder vi hårdt på at reducere vores transportbehov. Så jo mere vi kan producere i vores egne lokaler, desto færre lange transporter er der brug for, hvilket er positivt og reducerer vores klimapåvirkning.

Læs mere
…
…

Moderne produktionsmiljø

Ved løbende at investere i vores produktionsmiljø opnår vi mange fordele. Dels fjerner vi flaskehalse med halv- og helautomatiserede momenter, hvilket gør, at effektiviteten øges, og dels – paradoksalt nok – at kvaliteten faktisk stiger, når repetitive momenter elimineres. Det er positivt for arbejdsmiljøet, når stress og spændingsrelaterede skader kan undgås. I sidste ende bliver det et bedre produkt – og et bedre arbejdsmiljø.

En anden ting, der er vigtig for at skabe et moderne produktionsmiljø, er selvfølgelig at minimere belastningen af klimaet. Vi bruger f.eks. kun vedvarende elektricitet og samarbejder aktivt med leverandører i nærområdet for at forbedre og udvikle indsatsen for klimaet gennem hele kæden.

Vil du læse mere om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed?